Fotoworkshop i Lofoten

Åtta förväntansfyllda resenärer i ålder från 45 till 73 år stod på Arlanda i mitten av juni. Stämningen var hög och allas humör var helt på topp. Flygbiljetterna skrevs ut och vi gick med raska steg till checkin. Flygresan gick som vanligt enkelt och smärtfritt upp till Kiruna där våra hyrbilar väntade på oss. Vi åkta raka vägen till ICA där frukost inhandlades. 

 En 6,5 timmes lång bilresa påbörjades över till Norge och Lofoten. Resan gick över Abisko och Riksgränsen innan vi passerade gränsen till Norge. Dessa dagar i juni var det varmt, riktigt varmt. 

 Väl framme i Hennigsvaer som ligger i de norra delarna av Lofoten och som är en underbar liten fiskeby (fiskeviste) där det finns restauranger, mataffär, kafeer och ett väldigt litet centrum i form av en gågata, checkade vi in på vårt boende - Tobiasbrygga.

Att få möjligheten att bo på detta sätt är oerhört vackert och gav oss alla ro för själen. Äventyret kunde börja. 

Därefter fick var och en söka sina egna motiv genom att vandra längs med stranden och upp emot vägen som går runt hela udden och mot nästa strand. Efter några timmar samlades vi åter och det var ett oerhört glatt gäng som pratade i mun på varandra. Bilder, landskapsvyer samt upplevelser var något som fängslade alla. Lofoten hade levererat även denna dagen. 

Väl hemma vid Tobiasbrygga fick var och en möjlighet till vila samt egen matlagning. Kvällens uppgift bestod i att välja ut en bild utifrån dagens tema som sedan visades upp på kvällen. Det var otroligt spännande och oerhört kul att få lyssna till hur var och en tolkade dagens tema och vad som kändes viktigt. Jag som fotolärare gav konstruktiva förslag på förbättringar och förslag på hur man kan tänka inför morgondagens fotografering. 

 Alla somnade trötta - uppstigning kl 07.30 dagen därpå och avfärd kl 09.00.

(För den som tror att det är enkelt att somna under juni månad i Lofoten så kan jag avslöja att det inte alls är enkelt eftersom solen aldrig går ner ... )

Anders Jorulf

More of our stories from

Inspiration
Landskapsfotografering, Norge 2021

I den här videon berättar Anders om landskapsfotografering nära kust och hav

Read more...
Varför Lumix?

Read more...
New York 2019

Read more...
Äventyrsresa till Sydafrika

I mars 2018 arrangerade fotoadventures.se en foto- och äventyrsresa till Sydafrika.

Read more...

All Topics